Recepten

Een kok geeft nooit zijn recepten vrij, maar ach, is het niet leuk om te proberen het zelf net zo lekker te maken? Veel van de gerechten heb ik ooit gegeten in Italie en ben ik op vakantie al of thuis na gaan maken. Je vind ze dus niet in kookboeken maar het zijn eigen recepten met een beetje hulp van de chefs en de mama's uit Italie. De recepten zijn voor  4 personen.

Gerookt vlees gevuld met knoflook creme
voorgerecht

100 gram gerookt vlees (min 8 plakken)
1 bol gerookte knoflook
2 handjes Pistache nootjes
2 flinke scheppen creme fraiche
gemengde sla
peper en zout

Kook de knoflookteentjes ongeveer 7 minuten in heet water. Pel de Pistache nootjes en meng deze met de Creme Fraiche. Vervolgens de gepelde knoflook erbij (verbrand je handen niet tijdens het pellen) en maak het fijn met de staafmixer. Dan met een klein lepetje een beetje creme in het midden van het vlees en een beetje gemengde sla en rollen maar. 
Buon appetito!
 

Pesto
Bij mij smaakt de pesto altijd een beetje anders. Altijd naar pesto maar soms een beetje meer kaas en soms ietsje meer knoflook . Deze is het lekkerst
plantje verse basilicum
3 knoflookteentjes
twee flinke eetlepels geraspte Grana
iets verse citroensap
twee handjes pistache nootjes (gepeld)
olijfolie
peper en zout

Pel de Pistache nootjes, knoflook en snij deze fijn, pluk de basilicum blaadjes en snij fijn. Doe alles in een hoge kom en maak het fijn met de staafmixer. De citroen sap en het peper en zout als laatste op smaak. Is je pesto een beetje bitter die er dan een heel klein beetje honing bij.
Buon Appetito!